Въпроси и отговори

На какво пречи ниската самооценка?

Прочети още»
Какво трябва да съдържа вашето CV?

Лична информация   Задължителните атрибути на CV-то са: име, дата на раждане, мобилен телефон, e-mail. Адресът по местоживеене не е задължителен, но дава ориентир на работодателя, дали работното място не е твърде отдалечено. Домашен телефон не е задължителен, тъй като вероятно ще се свържат... Прочети още»
Как трябва да изглежда доброто CV?

Когато кандидатствате за нова работа, CV-то е първото впечатление, което правите на работодателя. Ето защо то трябва да е изготвено перфектно и да съдържа максимално полезна информация в разумно количество текст. Често не дооценяваме значението на CV-то. Понякога то е непълно, неясто написано... Прочети още»
Как да се подготвим за интервю?

Да се подготвим за интервю за работа не е чак толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. Достатъчно е да се подготвим добре за първото си интервю. Ако нямаме предишен опит, като за всяко нещо, което ще правим за първи път, е добре да се подготвим „теоретично”. Можем да разгледаме подходящи... Прочети още»
Как да се облечем за интервю?

Независимо на какво ниво се провежда интервюто, въпрос на уважение към събеседника е да сме облечени делово или, най-малкото, да сме чисти и спретнати. Нека оставим предизвикателните дрехи, последен писък на модата, за местата, където им е мястото. Все пак не отиваме на дискотека или нощно заведение.... Прочети още»
12...2
Зареждане....