Въпроси и отговори

Как да се подготвим за интервю?

Да се подготвим за интервю за работа не е чак толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. Достатъчно е да се подготвим добре за първото си интервю. Ако нямаме предишен опит, като за всяко нещо, което ще правим за първи път, е добре да се подготвим „теоретично”.

Можем да разгледаме подходящи сайтове, да потърсим информация за правилата, които се очаква да спазваме или да се поинтересуваме от чужди добри практики.

Желателно е също да намерим информация за дейността на компанията, за която кандидатстваме, независимо дали тя е мащабна корпоративна структура или малкото квартално магазинче. Това винаги прави добро впечатление.

Нека отделим и няколко минути от времето си, за да обмислим начина, по който да представим по най-подходящ начин информацията за себе си, ако ни предоставят тази възможност, да помислим за най-силните и най-слабите си качества, да формулираме нашите плюсове и минуси на конкретното работно място.

Хубаво е, ако можем да си представим въпросите, които биха ни задали и да помислим за начините, по които биха тествали нашите умения.

Зареждане....