Полезно и интересно

Учи ли се предприемачество?

Дата: 27.07.2011
Източник: www.jobs.bg/hc

Вижте историята на предприемача Виктор Францес - основател на „Орбител”, амбициите на стартиращия собствен проект Иван Добрев, наблюденията на Григорий Вазов - президент и ректор на ВУЗФ и препоръките на психотерапевта Катюша Павлова.

Достатъчно ли е да имаш добра идея, за да стартираш собствен бизнес, и само амбиция и ентусиазъм стигат ли, за да се развие и наложи компания? Можем ли да се научим да правим бизнес или предприемачите се раждат такива?

Учи ли се предприемачеството, попитахме Виктор Францес – основател и дългогодишен изпълнителен директор на „Орбител”. Той сподели за трудните си моменти в бизнеса, рисковете и грешките, които е допускал, и за какво трябва да са готови тези, които тръгнат по пътя на предприемачеството. Какво мотивира един млад човек, който рискува позицията си във водещ системен интегратор в България, за да стартира собствен проект, разказа Иван Добрев.

Срещнахме се и с президента и ректор на ВУЗФ, когото попитахме какви хора проявяват интерес към магистърската им програмата по „Предприемачество и финанси”, на какво ги учат и как. Консултантът-психотерапевт Катюша Павлова обобщи наблюденията си и сподели можем ли да се научим и как да използваме пълния си потенциал.

Прочетете цялото интервю тук.

Зареждане....